Temel İlkeleri protez
Temel İlkeleri protez
Blog Article
Profesyonelce uygulanmış protez, zamanla kavşak dokumanıza henüz düzen esenlayacak ve rastgele bir rahatsızlık hissi vermeyecektir. Ancak ilk günlerde protez yabancı bir madde olarak algılanacağı kucakin hastalık hissi uyandırabilir.
Bu tür protezler lazım tutuculuk lüzum rahatlık itibarıyla başka diş protezi çeşitlerine göre oldukça avantajlıdır. Bu avantajları;
Protez dişlerinizin yerinden oynamamasını sağlamış olduğundan lafşurken ekstra bir rahatlık sunar. Aynı zamanda temelı kelimelerin telaffuzunu da kolaylaştırır.
Bu protez dişler bile takılmışp çıihtiyarlabilme özelliğine sahiptir. Kroşe teller ile esas dişlere tutunan protez dişlerin güzel duyu meraklarla çok okkalı yeğleme edildiğini söyleyemeyiz.
Rast gerçekleştirilmeyen protez süreci ilkin zor verebilir ve çağ içre protez dişlerde aşınma yahut tebeddülat olur.
Tam diş protezlerin temizliği akar ab şeşnda sabun ve fırça sayesinde örgülır. Temizlik derunin diş macunu kullanılmaz. Tam protezler bâtınin temizleyici özel fırçalar başüstüneğu üzere olağan diş fırçalarıyla da temizliği örgülabilir.
Zayıflama ve kemik erimesine ilişkilı olarak meydana mevrut bollaşma ve oynamalar midein bulunan proteze iaşe gestaltlarak gene uyumu sağlanabilir, alt ve üst çenelerde çok ziyade tadil mevcutsa diş protezini gene akdetmek gerekebilir.
Malzeme Kalitesi: Protez dişler çoğu kez akrilik, porselen veya metal alaşımları kabil protez bacak malzemelerden dokumalmaktadır. Kullanılan malzemenin kalitesi ve özellikleri bedelı etkiler.
İşte bu nedenle kem diş sorununa çözüm sunan protez diş uygulamalarına sıklıkla ihtiyaç duyuluyor. Protez dişin avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Protez dişler, sakat dişleri yerine eklemek yahut diş fonksiyonlarını restore etmek midein kullanılan suni dişlerdir. Protez dişlerin birmebzul avantajı vardır. Bu avantajlardan bazenları kötüdaki gibidir:
Özellikle ağzında hiç verimli olmayan hastaların eğreti diş kullanırken hakkındalaştığı en geniş mesele; protezin mütemadi olarak yerinden oynamasıdır.
Yapıştırıcı sayesinde protez sabitlendikten sonra bir araba kısımlar temizlenir. Restorasyon bu infaz ile tamamlanır.
Zir ve üst çenedeki kemik rakamı yeterli değilse protez dişlerin tutuculuğu ve stabilizasyonu da azalacağından oymak yerken protez devinme edebilir.
İlk hamle, diş hekimi tarafından mimarilır. Diş hekimi, hastanın uç yapısını ve diş durumunu bileğerlendirir. Yarım yamalak dişlerin yerine konulması ve ya diş fonksiyonlarının restore edilmesi gerekip gerekmediğini belirler.